Security and Special Task

 

Pengerusi Biro Keselamatan dan Tugas-tugas Khas

(Head of Security and Special Task)

Mohd Rafi bin Jamari

 

Berita tentang kecurian kasut dan barang-barang yang berlaku di dalam kolej telah pun dibawa ke mesyuarat JAKSA untuk tindakan lanjut.

 

Selain itu, terdapat juga laporan yang mengatakan bahawa ada pelajar siswi melihat lelaki lalu lalang di dalam blok perempuan pada waktu malam.

 

Kami sangat mengambil berat laporan dan aduan saudara saudari terutamanya berkaitan isu keselamatan.

 

Justeru, saya memohon jasa baik warga kolej yang mempunyai aduan berkaitan keselamatan untuk membuat LAPORAN BERTULIS agar tindakan yang selanjutnya dapat diambil oleh pihak berwajib.

 

Saudara saudari boleh menghubungi:

·        saudara Mohd Rafi b Jamari (Pengerusi Biro Keselamatan dan Tugas-Tugas Khas) pada talian: 0122198462 atau

·        saudari Nurul Aiman bt. Adnan (Pengerusi Biro Hal Ehwal Siswi) pada talian: 0123648784

 

untuk membuat laporan bertulis dan mendapat penerangan lanjut.

 

Aduan BERTULIS adalah sangat penting

 

Advertisements

One response

28 11 2008
NHAR

assalammualaikum,

saya merupakan pelajar tahun 4 yg kini sedang berada di semester 2

apa yg ingin saya usulkan adalah berkaitan isu kenaikan yuran kolej. Dari rekod Hutang Pelajar menyatakan bahawa yuran kolej semester ini (4th yr, 2nd sem) = RM864, semester lepas (4th yr, 1st sem) = RM836 dan 2 semester lepas (3rd yr, 2nd sem; pada masa yg sama kenaikan tajaan JPA berlaku) = RM459.

Berkaitan semester lepas, pihak kolej telah menjelaskan bahawa kenaikan yuran kolej adalah disebabkan kami tidak ‘check out’ semasa cuti akhir semester yg mengambil masa lebih kurang 2 bulan, walhal pengajian kami setiap semester adalah ~5bln termasuk cuti di antaranya. Persoalan pertama, kenaikan hampir 100% yg dikenakan secara perkiraannya tidak konsisten dengan tempoh penginapan, mengapa ini berlaku? Adakah berlakunya kenaikan yuran kolej/day semasa tempoh ini yg tidak dimaklumkan kepada kami? Sekiranya ada kenaikan yuran kolej/day, di mana surat pekeliling yg sepatutnya memaklumkan kami?

Persoalan kedua, yuran kolej semester ini dan sem lps masih pada tahap yg ham[ir sama sedangkan kami tidak bercuti (semester break). Jadi mengapa ia masih pada tahap yg sama? Sekiranya yuran yg dikenakan itu termasuk cuti akhir semester kami, bukankah menjadi kebiasaan pihak kolej mengenakan yuran tersebut di semester akan datang?

Saya ada bertanyakan soalan yg sama ke kaunter bendahari tetapi jawapan tidak dapat diberikan kerana sistem smpweb tidak memperincikan atau memaklumkan tentang perkara ini. Justeru itu, persoalan ini saya lontarkan kepada pihak kolej dan mengharapkan rakan-rakanku yg memegang JAKSA KTDI menjadi perantaraan. Walaupun kita sedia maklum bahawa pihak JAKSA diberikan kemudahan penginapan percuma sesuai dengan tjawab yg mereka pikul, saya YAKIN rakan-rakanku ini sentiasa peduli dan kisah dengan rakannya yg lain. Jadi saya mohon bantuan pihak JAKSA untuk mencari jawapan.

Jzkk

NHAR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: