Kafe survey: Pertanyaan Pendapat

22 05 2008

 

Apakah pendapat dan komen warga ktdi mengenai kafeteria wahid KTDI sekarang ini? Adakah memuaskan? adakah sedap makanannya. apa – apa sahaja. Luahkan pendapat anda bersama. Pihak kami sedang membuat tinjaun. Terima kasih kepada yang memberi pendapat.


Actions

Information

15 responses

23 05 2008
sum1

yela, aku ni pelanggan tetap, tapi dgn skrg ni byk pulak pekerja hukm dtg lunch ke wahid maka…kitorg pkl 1230 noon je dah habis lauk
pastu kalau u tgk betul, tempat dia masak tu kotor, dan byk lipas kecil.
pastu aku ni tak puas hati kadang2 tu masak panas dia lauk dia kasi sikit, kedekut. nasi bukan nya mahal….
akhir2 ni, aku dapati tempat makan pada petang or malam, wahid sana panas saje, lepas mandi pun aku rasa panas kat situ, pengudaraan dia kurang sikit

23 05 2008
customer

masakan untuk makann buffet boleh tahan (rasa dan persembahan) n harge pon berpatutan
tapi untuk masakan ala carte kurang sedap (rasa) n kurang menarik (persembahan dan bahan yg digunakan)..
contoh : nasi goreng- macam goreng nasi ngn perencah shj.
cadangan : tingkatkan kualiti memasak..

23 05 2008
sang kupu-kupu

nak komen, pilihan lauk tak banyak….selalu banyak ayam je…lauk berasaskan ikan sikit je…tu pun isi ikan sangat keras….ntah apa2 je jenis ikan yang ada….masakan panas pun dah tak berapa memuaskan….dapur kat belakang tu memang nampak mencurigakan sikit dengan pekerja-pekerjanya….macam tak jaga kebersihan sangat…wallahu’alam….

23 05 2008
oohnib

i think that the ventilation there is extremely poor. It is hot and make us sweat like bathing… the dishes finish early at noon n night especially vegetable, although there are still a lot of chicken. We appreatiate ur attention. N i hope u will take the action as soon as possible.

24 05 2008
bella9304

makanan buffet xbanyak pilihan. asyik2 lauk yang sama setiap hari. kadang2 sampai xtau nak makan lauk ape. tapi rasanye not bad. cume masakan panas yang xkonsisten. boleh pulak berubah-ubah rasanye. contoh kalu order nasi goreng cili api hari ni, esoknye order menu yang sama rasanye totally lain. so before order aku akan tengok dulu sape yang masak…

24 05 2008
tak puas hati

dah setahun lebih katcni i mmg x braper gemar wahid punyer mkanan..no variation…ari2 tu jer,mmg x masuk la dgn selera i..tlg la wat prubahan,jgn la asyik ayam jer msak mcm2 jenis..ikan,sayur tlg bykan..as conclusion mmg x puas hati langsung…

24 05 2008
student concern

ala..terminate je la service die..dah la masak xsedap..even arge murah so diorang bleh buat sesuke ati?lpas makan je sakit perot..bagila service elok sket..jaga lilati tu, kang report kat jabatan kesihatan kang kantoi plak..kalau die buat makanan elok+sedap, harga standard kedai pun aku datang la makan..

24 05 2008
Zool

Heard that they are going to upgrade the security system by installing CCTVs in every blocks, whoa, Since sooooo much fund, please give us some air-conditioners in the cafe, or at least, more Fans…. it’s so HOT in the room, now it’s HOT in the cafe. HOT + HOT = HOOTS!!!!!!!!

The food was okay, eatable. But it’s really a problem for vegetarian. Meat, meat and meat, and meat again, especially chicken. Please have mercy on herbivores and ask them to prepare more vegetables.

Overall, Wahid is still nice.

Thanks for looking into this matter.

24 05 2008
nz

alhamdulillah..sesuai dgn selera sy selaku org baru..sedap n berpatutan..setakat ni xpernah plak sakit perut..tp, sy perhatikan tak ramai kwn2 yg makan kt situ..b4 smp ktdi pon, dgr mcm2 cerita pasal wahid..so, better nilai sendiri b4 percayakan org lain..setiap org ade pandangan dan tahap kepuasan yg berbeza..

25 05 2008
yeah

no variatrion, the dishes are the same everyday…boring. prepare more vegetables and less chicken please.

27 05 2008
kl

it is extremely hot in ther…ventilation is vy poor…service is slow as well…price is not bad though

29 05 2008
Nona.;'.;.',

Ok je…Dh 2 thn merasa mknn wahid..bersyukur la seadanya..’Anda semua bkn di Bosnia, d Myanmar, di Iraq…Jadi, jgn byk komplaint..//;’.Klu nak sedap, g la makan kt luar..;,.;.selaku students, kte seharusnya mementingkn quality pembelajaran.,/’;Betul./…’.Jd, amalkan makan kismis, kurma.’;.’Lain2 mknn yg halal, bersih insyaAllah, mampu utk mberikan tenaga kpd kte.;,Kedai2 kt luar 2, kdg2 kte terlepas pandang jgk ttg kbersihannya.;..;BAk kta pepatah, ble dekat bau tahi, ble jauh baru bau wangi.;’;.Cuba luahkn sendiri kpd Wahid.;’,’;’Itu lebih baik dr kte mgutuknya dr blkg.’;;’;/.Tiada perubahan pon.;’.’,Kpd individu2 yg ada kenderaan, blhla keluar mbeli mknn d luar’.,’Tp, brp ramai yg sanggup ke surau yg dekat dgn kte untuk mengimarahkan solat berjemaah @ mdgr ceramah???//,;.;’,;’Cermin2la diri kte sendiri;’..Makan blh lebih dr stg jam skali mkn, tp setiap solat kte, brpkah masa yg kte peruntukkan/.;’.’;Ramai yg nk cepat2 habiskn soalt..;;Nk lekas mberi salam.;’.;.;Tp ble makan, nk makan dgn khusyuk, nikmat.’./.;’Risau ble mlihat yg kte sanggup ‘berjemaah’ utk makan bersama, berborak bersama tp takut untuk solat bersama.;’..;’InsyaA, ini adalah sedikit pendapat agar kte mgambil ikhtibar semula.;’.,Jgn smpi Allah jatuhkn malapetaka, bencana mcm negara Indonesia, Myanmar @ China baru kte nk tsedar..’;Klu waktu tu nyawa dh sudah di ambilNya???”>:>”‘.’;.

30 05 2008
namia

overall, xberapa memuaskn..lauk2 agk terhad dan tidak variety..kualiti makann untk ala carte perlu dipertingkatkan..paling penting aspek kebersihan, untuk mengelakkn masalh AGE di kalangan student..price OK..hopefully, there will b some improvement after this..

4 06 2008
jeni

please reduce the usage of plastic bags! save the environment!

14 06 2008
champ

kepada Nona.;’.;.’,

sikap ‘tidak complaint’ dan selalu berbanding dengan mereka yang lebih malang daripada kita adalah tidak betul. Kami bukan mengutuk Wahid tetapi kami sebagai penghuni kolej berhak untuk mendapatkan layanan yang lebih bagus. kalau kita sentiasa bersyukur kerana kita lebih bernasib baik berbanding dengan mereka yang malang dan menerima apa yang sedia ada, kita tidak akan maju.
Kita perlu meluahkan perasaan tidak puas hati kita dan meminta supaya perubahan dilakukan.

“selaku students, kte seharusnya mementingkn quality pembelajaran.”
Kita memang mementingkan pelajaran, tetapi kita bukan hidup untuk belajar sahaja. Kita juga harus menikmati kehidupan kita dan salah satu cara adalah dengan menikamati makanan yang sedap. Menikmati kehidupan adalah untuk mengurangkan tekanan hidup supaya kita boleh belajar dengan lebih efektif.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: